Comunicat de presă – Numărul de acte adiţionale semnate

2011-06-07

comunicate

Referitor la noul val de acuzaţii emise de preşedintele CNAS, dl. Lucian Duţă, în adevăratul tur de forţă de vizitare a televiziunilor în data de 6 iunie, facem câteva precizări.
La dezbaterea publică din 5 iunie pe tema „Cum asigurăm asistența medicală în România în absența Casei Naționale de Asigurări de Sănătate” au participat atât un membru al Opoziţiei, dl. Eugen Nicolaescu (PNL), cât şi un membru al Puterii, dl. Mircea Cinteză (PDL). Ambii au fost invitaţi în calitatea lor de foşti miniştri ai Sănătăţii, nu de oameni politici şi membri ai partidelor. Regretăm că dl. Lucian Duţă încearcă în continuare să mute atenţia opiniei publice şi a presei de la problemele reale, pentru care nu oferă nici o soluţie de fiecare dată când este întrebat, şi acuză medicii de politizare. Singura politică a medicilor de familie este cea a sănătăţii, a medicinei de familie şi a pacienţilor. Decizia de finanţare a sistemului este însă o decizie politică şi din această cauză am solicitat intervenţia primului-ministru.
Ieri avocaţii FNPMF şi SNMF au depus în instanţă cererea de anulare a actelor adiţionale ilegale emise de casele de asigurări şi pentru semnarea cărora s-au făcut presiuni asupra medicilor de familie de către angajaţii caselor de asigurări – telefoane cu ameninţarea ca este ultima zi în care pot fi semnate, refuzul efectuării raportării serviciilor pe luna mai în vederea decontării – şi au existat încercări de manipulare şi dezinformare prin declaraţiile din presă ale preşedintelui CNAS.Menţionăm că numărul semnatarilor este în realitate extrem de mic, datele furnizate presei de CNAS fiind demne de cele raportate în marile întreceri socialiste sau similare steagurilor lui Ghiţă Pristanda. În judeţul Vâlcea numărătoarea este în mod evident falsă, lucru care se poate verifica pe siteul www.casvl.ro – cele 223 de acte, exact cât numărul total al medicilor, nu au fost semnate ci s-au prelungit automat, în mod abuziv. Chiar şi cifrele exagerate prezentate presei de CNAS arată că un procent foarte mare de medici de familie, peste 80%, refuză cu hotărâre să semneze în ciuda tuturor presiunilor.
Suntem obişnuiţi cu stilul de „comunicare” al domnului preşedinte Lucian Duţă şi orice alte comentarii sunt de prisos.
Documentul poate fi descărcat mai jos.

Attachment Size
2011_06_07_SNMF_FNPMF_Comunicat_de_presa_Referitor_la_declaratiile_presedintelui_CNAS.pdf 617.64 KB