Comunicate de presa

Societatea Națională de Medicina Familiei lansează un apel către comunitate – vaccinarea antigripală are un rol major în contextul întoarcerii în colectivitate a copiilor și adolescenților

2021-01-19

comunicate

Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) trage un semnal de alarmă asupra posibilității creșterii numărului infecțiilor respiratorii și al cazurilor de gripă în contextul unei posibile reluări a desfășurării cursurilor în unitățile școlare de către copii și adolescenți.

Apel către viitorii decidenți

2020-12-14

comunicate stiri

În aşteptarea desemnării unui prim-ministru şi a unui ministru al Sănătăţii, SNMF a lansat un apel către viitorii demnitari să ia act de bunele intenţii ale medicilor de familie în contextul în care pandemia de COVID-19 a erodat relaţia dintre autorităţi şi corpul profesional al medicilor din reţeaua primară.

Medicul de familie – rol esențial în managementul pacientului cu diabet zaharat

2020-11-16

comunicate

Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) din România transmite un mesaj de sprijin în contextul Zilei Mondiale a Diabetului – marcată în data de 14 noiembrie- către cei aproape două milioane de români care trăiesc cu diabet zaharat în România și anunță demararea unui program online amplu de formare medicală continuă care să pregătească medicul de familie în abordarea integrată și optimă a diabetului zaharat și a complicațiilor asociate.

Comunicat de presa

2020-11-02

comunicate

Societatea Națională de Medicina Familiei/Medicină Generală (SNMF) a solicitat Preşedintelui Klaus Iohannis şi Premierului Ludovic Orban implicarea pentru medierea relaţiei dintre cei peste 11.000 de medici de familie din ţară şi Ministerul Sănătăţii, în contextul epidemiei de COVID-19.

Dispreț pentru cetățean, pacient și medic

2020-10-25

comunicate

Societatea Națională de Medicina Familiei/Medicină Generală (SNMF) constată cu indignare că există o nouă “tradiție“, cel puțin imorală dacă nu și ilegală, cea a emiterii de acte normative care privesc sistemul medical (medici și pacienți) fără consultare cu practicienii sau cu reprezentanții pacienților. În acest context se încadrează și recenta OUG 180 /2020 care prevede […]

1 2 3 72