Susţinere europeană

2011-06-08

comunicate

La dezbaterea publica de duminică, 5 iunie, dr. Adrian Darabanţiu, vicepreşedintele Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie şi presedinte al Patronatului Medicilor de Familie Arad a prezentat rezultatul participării sale cu o zi înainte la Budapesta, în calitate de reprezentant al României, la intalnirea UEMO – Uniunea Europeana a Medicilor Omnipracticieni/ Medicilor de Familie. În cadrul întâlnirii a prezentat problemele medicinei de familie din România, ceea ce a generat o rezoluţie din partea UEMO, în care îşi manifesta sprijinul pentru medicii de familie români.

John Dalli, Comisarul European pentru Sănătate, prezent la întâlnire, şi-a manifestat sprijinul şi a declarat că va discuta problema medicilor de familie cu ministrul Sănătăţii, dl. Cseke Atilla, în cadrul întâlnirii la care acesta va participa la Luxemburg.

Dezbatere publică, 5 iunie – Dr. Adrian Darabanţiu şi Mircea Cinteză, fost ministru al Sănătăţii

Raportul Băncii Mondiale asupra sistemului sanitar din România din aprilie 2011 arată că sistemul de medicina de familie este grav subfinanţat şi este nevoie de o creştere treptată dar substanţială a finanţării, astfel încât în mai puţin de 5 ani să crească de la 5%, cât este în prezent, la minimum 10-12% din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.

Rezoluția UEMO poate fi descărcată mai jos.

Attachment Size
2011_06_04_Rezolutie_UEMO_Sprijin_medicina_de_familie_din_Romania.pdf 308.39 KB