Comunicat de presă – Raportarea și plățile pentru luna iunie

2011-07-22

comunicate

Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) și Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) salută Comunicatul MS din 21 iulie 2011, care semnalează unele grave disfuncţionalităţi la nivelul unor judeţe, în aplicarea Normelor la Co-Ca 2011 şi a Protocolului semnat în 10 iunie 2011.
În acelaşi timp, salutăm atitudinea corectă a majorităţii caselor judeţene, care au înţeles marile dificultăţi pe care medicii de familie le-au întâmpinat la raportarea activităţii din luna iunie a.c. Credem că abuzurile trebuie să înceteze și că normalitatea unei relații contractuale implică respect și înțelegere între părti. Normele şi prevederile contractului cadru trebuie aplicate corect şi nediscriminatoriu, atât pentru medici cât şi pentru pacienţi, în toată ţara. O relaţie firească de colaborare între furnizorii de servicii medicale şi decidenţii din domeniul sănătăţii, pe care o solicităm de mult timp, poate aduce clare îmbunătăţiri a activităţii noastre.
Dorim să putem consulta în linişte, nu să scriem memorii, să facem educaţie, nu birocraţie, să facem prevenţie, nu să aşteptăm infinit modificări ale programelor informatice.
Sperăm ca în cel mai scurt timp în toată ţara să se rezolve aceste probleme şi să ne putem concentra pe activitatea firească din cabinetele noastre.

Documentul poate fi descărcat mai jos.

Attachment Size
2011_07_22_SNMF_FNPMF_Comunicat_de_presa_Raportare_si_plata_pe_luna_iunie.pdf 632.67 KB