6 luni de perfecționare prin cursuri online gratuite dedicate medicilor de familie

2011-10-27

comunicate

În primele 6 luni de la lansare, portalul FormareMedicala.ro are peste 3600 de membri, medici de familie din întreaga țară, dintre care 2500 s-au înregistrat pentru a studia cel puțin unul dintre cursurile gratuite disponibile, iar 700 au susținut deja examenul online. În afară de București, județele cu cei mai mulți medici de familie care participă la programele de educație medicală continuă disponibile pe www.formaremedicala.ro sunt Constanța, Iași, Cluj și Mureș.

Dr. Rodica Tănăsescu, președinte SNMF, explică: „Acest proiect desfășurat sub egida SNMF urmărește îmbunătățirea serviciilor medicale oferite pacienților prin creșterea competențelor profesionale. Impactul cursurilor Formare Medicală este major, acestea fiind unice în România: sunt dedicate medicilor de familie, prezintă materialele științifice în contextul activității de cabinet și au un grad de interactivitate ridicat care susține procesul de învățare prin animații, exerciții și studii de caz.

Ca urmare a succesului înregistrat în primele 6 luni, a fost deja planificată lansarea de noi cursuri de educație medicală continuă (EMC) destinate medicilor de familie ce tratează subiecte de interes precum hiperplazia benignă de prostată, astmul, psoriazisul sau vaccinologia. Noile cursuri vor veni în completarea celor disponibile.

Faptul că peste 25% din numarul total de medici de familie din țară au ales deja să se perfecționeze online prin intermediul cursurilor Formare Medicală reprezintă confirmarea calității deosebite a acestora și a interesului medicilor pentru acumularea de cunoștinte medicale de actualitate.” a declarat dr. Tănăsescu.

Programul de educație medicală continuă FormareMedicala.ro este un proiect lansat în Martie 2011 sub egida Societății Naționale de Medicina Familei. Prin intermediul programului, medicii de familie își cresc competențele profesionale în arii variate de patologie și obțin puncte EMC, cursurile fiind creditate de către Colegiul Medicilor din România.

Pentru a putea profesa, medicii de familie din țara noastră trebuie să fi acumulat minimum 200 de puncte EMC în ultimii 5 ani, dintre care minimum o treime din cursuri.