Afecțiunile prostatei, în atenția celor peste 11500 de medici de familie din România

2011-11-23

comunicate

900.000 de bărbați din România, cu vârste între 50 și 90 de ani, suferă de afecțiuni ale prostatei. Pentru a-i ajuta pe cei peste 11.500 de medici de familie să răspundă nevoilor de îngrijire ale acestora, Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) lansează două cursuri gratuite privind Hiperplazia Benigna de Prostată (HBP) în cadrul programului de educație medicală continuă FormareMedicala.ro.
Hiperplazia Benignă de Prostată (HBP) are un caracter progresiv și necesită monitorizare permanentă din partea medicului de familie, având o prevalență de circa 30% în rândul bărbaților de peste 50 de ani și de 90% în rândul celor de peste 80 de ani.
Hiperlazia Benignă de Prostată poate avea un impact major asupra stării de sănătate a pacienților și este o problemă de sănătate publică deoarece, prin creșterea speranței de viață, crește și incidența bolii la nivel global. De aceea educația medicilor privind această patologie este extrem de utilă.
Cele doua cursuri lansate de FormareMedicala.ro au ca obiectiv o înțelegere aprofundată a mecanismelor acestei patologii, prezentarea opțiunilor de tratament și clarificarea momentelor și urgențelor de comunicare între medicii de familie și urologi, dar mai ales insistă pe diagnosticul precoce, educația pacientului și monitorizarea bolii.
Patru studii de caz interactive și multe exerciții recapitulative proiectează felul în care informațiile cursului sunt utilizate în cadrul unui consult în cabinetul medicului de familie.
Cele doua cursuri, disponibile în cadrul programului de educație medicală continuă pentru medicii de familie FormareMedicala.ro sunt elaborate sub egida SNMF prin participarea unei echipe de înaltă reputație formată din medici urologi și medici de familie:
Conf. Dr. Valentin Ambert, UMF “Carol Davila” – Medic primar urolog,
Prof. Dr. și prorector Ioanel Sinescu – Medic primar urolog,
Dr. Cristian Iulius Surcel – Medic primar urolog,
Asist. univ. Dr. Radu Marius Tudor – Medic primar urolog,
Dr. Daciana Toma – Medic Primar, Medicină de Familie; Instructor formator,
Dr. Cristian Sever Oană – Medic Primar, Medicină de Familie; Instructor formator,
Dr. Cristian Săndulescu – Medic Primar, Medicină de Familie ; Instructor formator.
Dr. Daciana Toma – membru în Biroul Executiv al SNMF (Societatea Națională de Medicina Familiei) a declarat: “Cursurile sunt construite pe un set extins de referințe și mai ales pe baza experienței conjugate a medicilor autori. A fost un efort intens, dar sunt convinsă că am reușit să punem la îndemana tuturor medicilor un instrument extrem de util pentru abordarea corectă a aceastei patologii.”
Prin creditarea cursurilor de către Colegiul Medicilor din România, medicii de familie absolvenți ai examenelor online obțin credite de curs EMC (Educație Medicală Continuă).

Despre FormareMedicala.ro:
FormareMedicala.ro este singurul portal din Romania dedicat in exclusivitate medicilor de familie, realizat sub egida Societații Nationale de Medicina Familiei, care ofera cursuri interactive gratuite, principalele obiective ale portalului fiind sustinerea educatiei medicale continue si cresterea impactului medicului de familie in sistemul medical, spre beneficiul pacientilor. Mai multe detalii pe: http://www.formaremedicala.ro