Săptămâna Europeană a Vaccinării 2012

2012-04-27

campanii pentru pacienti

Societatea Națională de Medicina Familiei a promovat Săptămâna Europeană a Vaccinării (21-28 aprilie 2012) prin participarea la evenimentele mass-media desfășurate cu scopul creșterii gradului de informare despre importanța vaccinării.

Dr. Cristian Sever Oană și Dr. Daniela Ștefănescu, membri ai Senatului SNMF și ai comitetului director al Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, au participat joi, 26 aprilie, la conferința de presă organizată de Coaliția de prevenire a Cancerului de Col Uterin din România care a avut tema „Vaccinarea este un drept fundamental și cea mai bună metodă de prevenție a bolilor infecțioase”.

”Publicul înțelege din ce în ce mai greu necesitatea vaccinăriii, pentru că nu mai vede, în ziua de azi, sechele ale bolilor infecțioase grave, precum poliomielita, tocmai datorită faptului că vaccinarea, în ultima jumătate de secol, a fost foarte eficientă. În aceste condiții, nemaiavând exemple care să arate pericolul bolilor infecțioase, publicul nu mai înțelege necesitatea vaccinării”, a declarat dr. Cristian Sever Oană

Cu ocazia conferinței au fost făcute publice rezultatele unui studiu SNMF realizat în luna aprilie 2012 privind vaccinarea împotriva HPV. La studiu au participat aproximativ 1000 de medici de familie din toată țara. Peste 80% dintre medicii chestionați consideră necesară vaccinarea împotriva HPV. 420 dintre medicii de familie consideră vaccinarea ”necesară”, iar peste 383 o consideră ”absolut necesară”. Mai mult de jumătate dintre medici consideră că au primit informații suficiente în ceea ce privește vaccinarea contra HPV. Peste 60% recomandă pacienților vaccinarea ori de câte ori este cazul. Peste 50% dintre medicii chestionați au confirmat că în anul 2011 au avut cereri de vaccinare din partea pacienților.

Dr. Rodica Tănăsescu, președinte SNMF, a fost vineri, 27 aprilie, invitata emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani la Antena 1.

Media: