Medicul de familie ne îndeamnă “Să mâncăm în familie!”

2013-11-20

campanii pentru pacienti

Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) în parteneriat cu Societatea de Nutriție din România (SNR) lansează un program de informare și educare a publicului prin intermediul medicilor de familie cu privire la comportamentele alimentare optime, pericolele tendințelor de consum din ziua de azi și abordează temerile celor care doresc să aibă o nutriție sănătoasă.
Primii pași în această direcție sunt încheierea parteneriatului între SNMF și SNR și lansarea Cursului de Nutriție adresat medicilor de familie, creditat cu 6 puncte EMC, disponibil online pe platforma FormareMedicala.ro.
Dupa absolvirea acestui curs, medicul de familie va dobândi noțiunile și abilitățile necesare pentru a deveni un sfătuitor real, un punct de referință accesibil publicului larg în prevenția bolilor metabolice și de nutriție, în condițiile în care toate canalele de comunicare abundă de așa zise rezolvări cvasi-instantanee care devin periculoase pentru sănătate, nefiind verificate și argumentate științific.
Publicul larg a demonstrat preocuparea pentru o nutriție sănătoasă, dar nu și disciplina de care este nevoie pentru aceasta. În urma parcurgerii acestui curs, colegii noștri vor ști mai bine și vor fi mai convingători în a explica publicului larg pericolele care însoțesc un comportament alimentar greșit și vor veni cu soluții pentru o dietă sănătoasă”, Dr. Rodica Tănăsescu, președinte SNMF.
Nu exista alimente nesănatoase ci doar diete nesănatoase. Stilul de viață modern modifică obiceiurile alimentare pentru care am fost noi *proiectați* de milenii, cauzând astfel o serie întreagă de probleme de sănătate grave. Îndemnul meu, care se adresează în egală măsura femeilor și bărbaților de azi, este să ne întoarcem către propriile camine pentru a prepara alimentele corect, pentru a mânca în familie, în tihnă, alături de copii”, Prof. Univ. Dr. Mariana Graur, președinte SNR.
O alimentație echilibrată din punct de vedere nutrițional reprezintă un model de comportament alimentar sanogen care poate fi transmis copiilor și tinerilor”, Prof. Univ. Dr. Gabriela Radulian, Șef Secție Clinică Diabet II, Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice “N. Paulescu”.
Suntem bombardați cu informații despre pericolele conținute de alimente, abundența produselor de pe raft  crește tentația de consum, astfel încât este important și, în aceeași măsură, dificil să luăm decizii corecte în ceea ce privește alimentația sănătoasă. Cursul de nutriție este rezultatul colaborării dintre medicii specialiști în diabet, nutriție și boli metabolice și medicii de familie și pune la dispoziția medicilor de familie informații esențiale pentru educația pacienților”, Dr. Daciana Toma, formator MF.
Formare Medicală susține programul de nutriție sănătoasă, punând la dispoziția medicilor de familie cursuri online, resurse pentru educația pacienților și sprijinind educația medicală continuă a medicilor de familie.

Apariții în presă