Un nou curs online și o broșură despre nutriția copilului mic dedicate medicilor de familie

2014-04-03

comunicate

În cadrul Conferinței Naționale de Medicina Familiei, care s-a desfășurat în București între 26-29 martie 2014, au fost lansate două noi resurse educaționale dedicate medicilor de familie pe tema nutriției copilului mic.

Medicii de familie pot accesa gratuit pe platforma FormareMedicala.ro, dezvoltată sub egida Societății Naționale de Medicina Familiei, cursul Nutriția la copilul între 1 an și 5 ani. Dezvoltat de medici formatori de medicina familiei, cursul își propune să informeze medicii de familie despre relația între alimentația copilului și dezvoltarea ulterioară a adultului sănătos, cu scopul de a preveni principalele afecțiuni cauzate de o nutriție greșită la vârsta copilăriei.

Pe siteul SNMF, apăsând aici sau pe coperta de mai jos, poate fi descărcată broșura Recomandări pentru o alimentație sănătoasă la copilul mic. Aceasta a fost realizată de un colectiv de autori din domeniile pediatrie, medicină de familie, igienă, sub coordonarea Prof. Dr. Mircea Nanulescu. Broșura este o inițiativă a Societății Române de Pediatrie și Societății Naționale de Medicina Familiei.

Apasă pentru descărcarea broșurii Recomandri pentru o alimentatie sanatoasa la copilul mic

 

Cursul online și broșura menționate fac fac parte din campania națională Primele 1000 de zile inițiată de SNMF și SRP cu sprijinul Danone Nutricia Early Life Nutrition. Campania dorește să evidențieze importanța nutriției în primele 1000 de zile, fereastră unică de intervenție nutrițională în care alimentația are un rol covârșitor și poate preveni dezvoltarea bolilor cronice cu impact major în perioada de adult (obezitate, diabet zaharat etc). Pagina campaniei www.primele1000zile.ro.