Parteneri într-un nou proiect de orientare în carieră lansat în liceele din București

2014-04-14

comunicate

Societatea Națională de Medicina Familiei este partenerul proiectului „Promisiuni pentru Viitor” care își dorește să ajute elevii de liceu să facă o alegere informată privind cariera lor în domeniul medical. În cadrul proiectului 500 de elevi ai claselor a X-a și a XI-a din șase licee bucureștene vor avea ocazia să discute cu un medic de familie despre provocările și satisfacțiile profesiei medicale, pregătirea necesară atât pentru admitere cât și pe parcursul facultății și după terminarea studiilor obligatorii dar și alegerea specialității potrivite.

Proiectul „Promisiuni pentru Viitor” oferă liceenilor din București oportunitatea să se familiarizeze cu profesiile de medic și de farmacist prin dialogul cu profesioniștii din domeniul medical.
Elevii vor avea oportunitatea să participe la întâlniri de mentorat, vor putea câștiga burse de merit și să efectueze vizite de practică în farmacii și în spitale.
Proiectul este derulat cu sprijinul Inspectoratului Școlar al Municipiului București, la inițiativa companiei Abbott în parteneriat cu Societatea Națională de Medicina Familiei și Colegiul Farmaciștilor din România. 
Obiectivul proiectului este de a stimula performanța școlară și buna conduită educațională a elevilor în vederea atingerii obiectivelor pe termen lung referitoare la intrarea în mediul academic și construirea unei cariere profesionale.
Astfel, în lunile aprilie și mai, echipa „Promisiuni pentru Viitor”, formată dintr-un medic și un farmacist, va interacționa cu elevii pe parcursul celor zece vizite în cinci licee din București cu clase de profil real și științele naturii. Liceenii vor avea oportunitatea să afle mai multe informații despre cele două profesii din perspectiva experienței profesionale a practicienilor; aceștia vor primi provocarea de a participa la un concurs de eseuri online în perioada 5 mai – 13 iunie. 
Comunicatul de presă integral este disponibil pe siteul proiectului, aici.
Detalii despre proiect:
Alexandra DRIDEANU
IMAGE Public Relations
alexandra.drideanu@imagepr.ro
0745 117 228