19 mai este Ziua Internațională a Medicului de Familie!

2014-05-19

comunicate

Organizația Mondială a Medicilor de Familie (WONCA World) a desemnat în anul 2010 ziua de 19 mai drept Ziua Internațională a Medicului de Familie. Societatea Națională de Medicina Familiei a marcat evenimentul anul trecut printr-un comunicat de presă, o serie de evenimente dedicate medicilor de familie și prin mesaje afișate pe siteul SNMF.ro primite de la pacienți și medici despre medicina de familie (detalii AICI).
Anul acesta, Ziua Internațională a Medicului de Familie va fi celebrată de SNMF printr-o campanie realizată împreună cu Mediafax. În cadrul campaniei vor fi organizate două evenimente în București și diferite comunicări media, detaliate AICI.
Cu ocazia Ziei Internaționale a Medicului de Familie (WFDD), președintele World Wonca, Prof. Dr. Michael Kidd (Australia) a trimis un mesaj tuturor țărilor care organizeaza evenimente cu acest prilej. Mesajul său tradus în limba română poate fi citit integral pe pagina de Facebook a SNMF, apăsând aici.
Mesajele președintelui SNMF, Dr. Rodica Tănăsescu, vicepreședintelui SNMF, Dr. Sandra Alexiu, Ministrului Sănătății, dl. Nicolae Bănicioiu, al Elenei Gheorghe și al lui Lucian Mândruță au fost publicate în articolul Mediafax care poate fi citit apăsând aici. Mesajele altor personalități media vor fi disponibile în zilele următoare pe canalele media ale SNMF (Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn, snmf.ro), pe platforma FormareMedicala.ro și în articolele Mediafax.
Pe pagina WONCA pot fi găsite rezumate ale manifestărilor țărilor membre.
În România, ziua de 4 iulie a fost stabilită ca Ziua Națională a Medicului de Familie prin Statutul SNMF din anul 2000. Această sărbătoare națională a medicilor de familie este marcată în fiecare an de o Conferință Națională care în ultimii ani a avut loc la Ploiești, Iași, Arad și Suceava. În anul 2014 Conferința Națională „Ziua Medicului de Familie” va avea loc la Neptun, pe malul Mării Negre, în perioada 27-30 august 2014. Conferința este organizată de AMF „Tomis” Constanța, sub egida SNMF. Detalii despre programul conferinței și condițiile de participare vor fi anunțate în curând!