Ziua Mondială a Diabetului – 14 noiembrie 2014

2014-11-14

comunicate

Asociația Internațională pentru Îndulcitori (ISA)

ISA ADAUGĂ UN STROP DE AROMĂ ȘI HAZ ÎN SPRIJINUL UNEI VIEȚI SĂNĂTOASE, DE ZIUA MONDIALĂ A DIABETULUI

Bruxelles, 14 Noiembrie 2014: Se estimează că peste 371 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de diabet și această cifră crește în fiecare zi. Astăzi, de Ziua Mondială a Diabetului, pentru a sublinia importanța unei alimentații sănătoase și a unui stil de viață sănătos, într-o manieră haioasă, ISA va lansa un film de animație special creat pentru acest moment, o serie de rețete pentru un mic dejun sănătos, cu un conținut caloric redus, precum și o discuție pe Twitter, ce va fi moderată de specialiștii în diete și diabet, Dr. Aimilia Papakonstantinou, dietetician și lector în Nutriție și Metabolism la Universitatea Agricolă din Atena, Grecia, și Dr. Duane Mellor profesor asociat în Dietetică la Universitatea din Nottingham, Marea Britanie.

The Lo Cal Heroes Această animație este a treia dintr-o serie de clipuri realizate de ISA pentru Ziua Mondială a Diabetului și promovează temele acestui an: o alimentație echilibrată, alegeri mai sănătoase și importanța micului dejun. Animația de 2 minute aduce în prim plan patru „Eroi Hipocalorici”, într-un oraș copleșit de obiceiuri alimentare și stiluri de viață nesănătoase. Plimbându-se prin oraș, acești eroi, reprezentând fiecare o problemă diferită de sănătate, promovează beneficiile micilor modificări și a schimbărilor inteligente, printre care se numără și utilizarea îndulcitorilor hipocalorici, pentru a-i ajuta pe locuitorii orașului să ducă o viață mai sănătoasă în fiecare zi.

În plus, cu sprijinul experților în diabet și nutriție din toată Europa, ISA a strâns o colecție de rețete de mic dejun cu un conținut redus de zahăr, pentru a ajuta oamenii, inclusiv pe cei cu diabet, să aplice mesajele din filmul de animație în viața lor de zi cu zi. Aceste rețete demonstrează cum, reducând sau înlocuind zahărul cu îndulcitori hipocalorici, oricine poate pregăti mese delicioase și se poate bucura de gustul dulce la micul dejun, fără exces de calorii.

Creșterea gradului de conștientizare este primul pas în reducerea riscului de diabet, iar profesioniștii din domeniul sănătății sunt de acord că se pot face schimbări simple în dietă și stil de viață, care pot fi eficiente în prevenirea/ întârzierea apariției diabetului, precum și în tratarea acestuia.

Dr. Aimilia Papakonstantinou a declarat că „Îndulcitorii hipocalorici și fără calorii nu afectează nivelul glicemiei, ci chiar ajută la controlul glicemic pe termen lung, ceea ce înseamnă că o persoană cu diabet poate avea mai multe opțiuni alimentare și poate respecta cu mai multă ușurință planurile nutriționale ce i-au fost recomandate”.

Prin exerciții fizice regulate și prin schimbări inteligente zilnice, de la alimente și băuturi îndulcite cu zahăr, la alimente și băuturi ce conțin îndulcitori hipocalorici, este posibilă savurarea unei game mai largi de produse alimentare precum și a gustului dulce, fără a afecta nivelul de zahăr din sânge sau necesarul de insulină. Prin gustul dulce fără calorii oferit, opțiunile hipocalorice pot avea o contribuție importantă la o dietă sănătoasă, cu un aport caloric echilibrat.

Pentru a accesa filmele de animație cu ”Eroii Hipocalorici”, precum și rețetele pentru mic dejun cu un conțint redus de zahăr, dar și pentru informații suplimentare, vă rugăm să vizitați www.sweeteners.org.

Alăturați-vă conversației pe Twitter urmărind @SweetenersAndU și folosind #ISAforWDD.