Informații importante referitoare la „Conferința de cardiologie in medicina generala”

2015-06-05

comunicate

Va transmitem punctul de vedere al Societății Române de Cardiologie semnat de președintele acesteia, transmis către Societatea Națională de Medicina Familiei.Va transmitem de asemenea și punctul de vedere al SRC transmis oficial către Societatea Academică de Medicina Familiei, organizatoarea Conferinței de cardiologie în medicina generală.

Stimata Doamna Președinte Rodica Tănăsescu,
Va atasez pozitia oficiala a Consiliului de Conducere al Societatii Romane de Cardiologie  in legatura cu apropiata Conferinta de Cardiologie in Medicina Generala organizata de SAMF intre 4-6 iunie. 
Am rugamintea de a transmite conducerii SNMF pozitia oficiala a SRC. In sinteza SRC nu a fost contactata sub nici o forma de SAMF in vederea organizarii acestui eveniment si, in consecinta, mentiunea existenta atat pe site-ul SAMF cat si pe afisul Conferintei (potrivit careia manifestarea este organizata cu sprijinul SRC) nu corespunde adevarului. Unii membrii ai SRC (intre care si subsemnatul) am fost contactati in trecutul apropiat in ideea de a participa la „sesiuni de cardiologie in cadrul unei conferinte a medicilor de familie” fara a ni se comunica adevaratul organizator si ca, de fapt, este vorba de o conferinta de cardiologie. Am constatat cu surpriza faptul ca este o „Conferinta de cardiologie” in momentul in care ni s-a trimis programul, unii dintre noi regasindu-se acolo fara stirea lor (exemplu: Prof. Apetrei). Cum, la fel, ne-am regasit in Comitetul Stiintific.
In consecinta am cerut SAMF sa inlature de pe site mentiunea referitoare la sprijinul SRC si sa ne inlature din Comitetul Stiintific. Conform principiilor democratice existente in SRC am lasat la latitudinea membrilor SRC deja inclusi in program decizia de a participa sau de a se retrage de la Conferinta. Dr. Dan Deleanu si subsemnatul am comunicat deja decizia noastra de a ne retrage.
Las la latitudinea dumneavoastra decizia de a informa sau nu membrii SNMF in legatura cu pozitia SRC. Fac aceasta mentiune in contextul excelentei relatii de cooperare existente intre SNMF si SRC. Dorinta noastra este de a transmite colegilor nostrii, medici de familie, respectul nostru, faptul ca le suntem alaturi si sa inteleaga motivul real pentru care, poate surprinzator pentru ei, o parte dintre cardiologii pe care ii stiau deja in program nu vor veni la conferinta (probabil vor fi inlocuiti de alte persoane pe care, cu siguranta, nu noi le-am propus sau delegat).
O zi buna !
Gabriel Tatu-ChitoiuPunctul de vedere al SRC transmis către Societatea Academică de Medicina Familiei:

27 Mai 2015
Catre
Societatea Academica de Medicina a Familiei
Stimati colegi,
In legatura cu Conferinta Nationala de Cardiologie in Medicina Generala pe care o organizati in perioada 4-6 Iunie 2015 si al carui program a fost trimis astazi unora dintre membrii Societatii Romane de Cardiologie, Consiliul de Conducere al SRC face urmatoarele precizari:
1. Societatea Romana de Cardiologie nu a primit nici un mesaj din partea SAMF si nici o invitatie in vederea organizarii acestui eveniment. 
2. Unii membrii ai SRC au primit, in ultimele saptamini, invitatii verbale din partea unor organizatori pentru participarea la „sesiuni de cardiologie la o conferinta a medicilor de familie”. Cel putin o parte dintre acestia nu au fost informati ca este vorba de o Conferinta de Cardiologie.
3. Fiind anuntata drept „Conferinta de Cardiologie” programul conferintei ar fi trebuit sa fie intocmit in comun de catre SAMF si SRC. SRC ar fi  participat la intocmirea acestui program prin expertii sai organizati in cele 10 Grupuri de Lucru. Consiliul de Conducere al SRC (din care fac parte si presedintii Grupurilor de Lucru) nu a fost contactat in acest sens.
4. Constatam cu surpriza mentionarea in Comitetul stiintific al conferintei a unor membrii SRC fara stirea acestora.
5. In conditiile mai sus enuntate Societatea de Cardiologie nu a participat si nu va participa la acest eveniment.  Mentiunea existenta pe site-ul dumneavoastra potrivit careia Conferinta este organizata „cu sprijinul Societatii Romane de Cardiologie” nu corespunde realitatii si avem rugamintea de a o indeparta de pe site si de a mentiona faptul ca aceasta conferinta este organizata strict de SAMF.
6. Societatea Romana de Cardiologie respecta personalitatea si optiunile membrilor sai atata timp cat acestea respecta, de asemenea, prevederile statututului SRC (in mod concret Ar.9 – obligatiile membrilor SRC,  lit. f). In acest context membrii care apar in programul conferintei vor decide singuri daca vor participa sau nu la conferinta SAMF.
Din partea Consiliului de Conducere al Societatii Romane de Cardiologie
Dr.Gabriel Tatu-Chitoiu, Conf. Dr. Ioan Mircea Coman, Prof. Dr. Dan Dobreanu
Prof. Dr. Daniel Lighezan, Conf. Dr. Antoniu Petris, Conf. Dr.Bogdan A. Popescu
Prof. Dr. Dragos Vinereanu
Membrii Comitetului Executiv
Attachment Size
Pozitia SRC transmisa SAMF.doc 56 KB