Premiul tânărului cercetător 2016

2016-05-15

comunicate

Vasco da Gama Movement, prin Premiul Tânărului Cercetător, oferă tinerilor medici de familie (rezidenți MF sau specialiști MF care au promovat examenul de specialitate MF în ultimii 5 ani) șansa prezentării unei propuneri de proiect de cercetare în domeniul medicinei de familie în cadrul Conferinței Europene de Medicina Familiei WONCA, taxa gratuită de participare la Conferință și un premiu de 1000 euro care poate fi folosit pentru continuarea proiectului de cercetare.

Din fiecare țară va fi selectat un singur candidat cu o propunere de proiect de cercetare, pe baza baremului stabilit de VdGM. Juriul internațional VdGM va selecta apoi trei candidați care vor fi invitați să își prezinte propunerile în cadrul unei sesiuni speciale la Conferința Europeană de Medicina Familiei WONCA. Conferința se va desfășura în perioada 15-18 iunie 2016 în Copenhaga. Taxa de participare la conferință va fi gratuită pentru cei trei candidați.

Toate detaliile despre Premiul Tânărului Cercetător ediția 2016 sunt disponibile pe siteul vdgm.eu – Junior Researcher Award 2016. Limba oficială a conferinței este limba engleză, astfel încât participanții trebuie să aibă cunoștințe medii-avansate de limba engleză. Din acest motiv, formularele de selecție sunt în limba engleză.

Pentru a candida din partea României doritorii trebuie să trimită la adresa vdgm@snmf.ro următoarele documente:

1. O scurtă scrisoare de prezentare (maximum 500 cuvinte) – fișierul trebuie salvat cu denumirea Presentation_JRA 2016_țară_nume-candidat
2. Propunerea de proiect de cercetare conform modelului din Anexa 1 – fișierul trebuie salvat cu denumirea Project_proposal_JRA_2016_țară_nume-candidat
3. O copie după coperta interioară a carnetului de rezident / certificatul de medic specialist, după caz.
4. O copie a cărții de identitate sau pașaportului

Termenul limită: 15 martie 2016, ora 11pm. Din partea României va fi selectat un singur candidat. Acesta va fi anunțat prin e-mail și pe această pagină până cel târziu pe 15 aprilie 2016.

Cei trei candidați europeni selectați de juriul european vor fi anunțati de VdGM până pe 15 mai 2016.

Câștigătorul Premiului Tânărului Cercetător 2016, în valoare de 1000 euro, va fi anunțat în cadrul Conferinței Europene de Medicina Familiei de la Copenhaga, 15-18 iunie 2016.

______

Dr. Andreea Varga din Târgu Mureş a candidat din partea României pentru Premiul Tânărului Cercetător 2012 organizat de Vasco da Gama Movement în colaborare cu WONCA Europe şi EGPRN.