Comunicat de presă

2018-09-06

comunicate

Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) atrage atenția asupra faptului că în ultimele zile au fost distribuite în România materiale care conțin mesaje anti-vaccinare asociate fraudulos cu siglele Ministerului Sănătății, Organizației Mondiale a Sănătății și UNICEF. În plus, sunt folosite, tot în mod fraudulos, imaginea unui medic de familie membru al societății noastre precum și cea a unui copil.

SNMF consideră că s-a depășit de mult limita responsabilității civice din partea unor organizații sau persoane prin promovarea unor mesaje anti-vaccin și anti-vaccinare. De data aceasta constatăm încălcarea legislației în vigoare prin folosirea frauduloasă a însemnelor unor instituții, a unor imagini reprezentative pentru medicii de familie și prin falsificarea unor mesaje.

Medicii de familie sunt profesioniștii din sănătate care sunt expuși frecvent acestui tip de manipulare. Atragem atenția că o astfel de atitudine iresponsabilă poate avea efecte dramatice, mergând până la pierderea de vieți.

De aceea solicităm organelor în drept să ia atitudine și să sancționeze gestul de comunicare falsă și frauduloasă.

Reamintim că vaccinarea reprezintă o măsură profilactică sigură și eficientă cu rezultate incontestabile de-a lungul timpului (de peste 200 de ani) în prevenirea unor boli grave, a complicațiilor acestora sau a deceselor. SNMF consideră că este inacceptabil să asistăm la pierderi de vieți omenești, decese care ar fi putut fi prevenite prin vaccinare.

 

Președinte SNMF
Dr. Dina Mergeani

Coordonator – Grupul de lucru Vaccinologie SNMF
Dr. Gindrovel Dumitra

Descarca comunicatul aici