COMUNICAT DE PRESĂ – Pentru a reduce costurile sistemului medical trebuie investit în medicina de familie

2019-05-17

comunicate

Ne tot plângem că avem costuri foarte mari (n.n. – în sistemul medical naţional). Dacă vrem să le reducem, trebuie să investim în medicina primară.” – a fost declaraţia făcută de Ministrul Sănătăţii, joi, 16 mai, la deschiderea lucrărilor Conferinţei Naţionale Ziua Medicului de Familie 2019, de la Târgu Mureş.

Sorina Pintea a ţinut să fie prezentă la manifestare pentru a-i felicita anticipat pe medicii de familie din România. Pe 19 Mai, lumea întreagă sărbătoreşte Ziua mondială a medicului de familie.

Am venit pentru că vă respect foarte mult şi pentru că în periplul meu prin ţară am cunoscut nişte medici de familie extraordinari.” – a declarat ministrul Sorina Pintea.  Ea a transmis Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, organizatorul conferinţei,  că anul acesta se vor rezolva câteva dintre neajunsurile reţelei medicale primare – de la finanţare până la  probleme organizatorice.

Ministerul Sănătăţii a convocat la o întîlnire, la începutul săptămânii viitoare,  toti factorii implicaţi în gestionarea  sistemului informatic din cabinetele medicilor de familie – CNAS şi firmele care se ocupă de softurile sistemului  – pentru că „a devenit deja penibil”.

Ieri au început, la Târgu Mureş, lucrările Conferinţei Naţionale, organizată de Asociatia Medicilor de Familie Targu Mures, in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures si Societatea Nationala de Medicina Familiei. Timp de trei zile, lectorii, constituiţi în grupurile de lucru patronate de SNMF, vor oferi participanţilor abordari aplicate, pe teme legate de pediatrie, cardiologie, vaccinologie, imagistică, strategii de dezvoltare organizationala etc.

 

Birou Executiv SNMF