19 Mai, ziua în care spunem RESPECT pentru toți medicii de familie

2020-05-19

comunicate stiri

Ziua Internațională a Medicului de Familie este sărbătorită anul acesta pentru a 10-a oară. Ea a fost declarată zi internațională de către WONCA (organizația mondială reprezentativă pentru medicii de familie și medicii generaliști) și a devenit o zi emblematică pentru a evidenția rolul și contribuția medicilor de familie în sistemele de îngrijire a sănătății din întreaga lume.

Ziua Medicului de Familie este o ocazie minunată pentru recunoașterea importanței profesioniștilor din medicina primară și o șansă de a semnala progresele înregistrate în medicina de familie și contribuțiile speciale ale medicilor de familie la nivel mondial.

De obicei, în ultimul deceniu, Ziua Internațională a Medicului de Familie era data la care Societatea Națională de Medicina Familiei organiza manifestări științifice naționale de referință.

Anul acesta, pandemia COVID-19 ne-a reorganizat agenda și principalele noastre preocupări se focalizează la nivelul cabinetelor de medicina de familie unde continuăm să facem front comun în linia întâi de luptă împotriva virusului SARS-CoV-2.

Mai mult sau mai puțin recunoscute de autorități, eforturile noastre sunt foarte bine primite de pacienți care au situat în topul încrederii medicul de familie (conform unui sondaj dat publicității în aprilie 2020).

SNMF îi felicită pe toți medicii de familie din România și le transmite încurajări și recunoștință.

Dr. Dina Mergeani
Președinte SNMF