Campania „Ce faci azi?”

2023-11-01

comunicate

Cine?

Societatea Națională de Medicina Familiei și Societatea Națională de Oncologie Medicală din România împreună cu Compania Astellas Pharma, anunță lansarea campaniei „Ce faci azi?”.

De ce?

În fiecare an, în România, sunt înregistrate peste 8000 de cazuri noi de neoplasm de prostată și din păcate se înregistrează aproximativ 2400 de decese asociate acestei patologii. Campania își propune să crească gradul de conștientizare în rândul populație cu privire la importanța efectuării screeningului pentru cancerul de prostată și să încurajeze toți bărbații să aibă o discuție deschisă cu medicul de familie cu privire la patologia prostatei. Neoplasmul de prostată este o afecțiune care se dezvoltă adesea într-un ritm lent, din acest motiv este important un diagnostic precoce. Cancerul de prostată ocupă locul doi în rândul celor mai frecvente forme de cancer în rândul bărbaților din România, după cancerul pulmonar.

În ce constă?

Campania „Ce faci azi?” subliniază importanța depistării precoce a neoplasmului de prostată. De cele mai multe ori, cancerul de prostată poate fi depistat prin efectuarea unor teste de screening, cum ar fi măsurarea nivelului de antigen specific prostatic (PSA) din sânge sau prin examinarea clinică a prostatei prin intermediul tușeului rectal. În cazul unor rezultate neobișnuite, medicul de familie va recomanda consultul interdisciplinar urologic.

Pentru cine?

Începând cu vârsta de 45-50 de ani, toți bărbații, care prezintă probleme legate de urinare, cum ar fi nevoia de a urina frecvent, în special pe timp de noapte, jet urinar slab, durere și senzație de arsură în timpul urinării sau ejaculării, este esențial să participe la screening-ul pentru neoplasmul de prostată. O atenție deosebită trebuie acordată bărbaților cu istoric familial de cancer de prostată.

Cum facem?

Prin campania „Ce faci azi?”, SNMF va distribui pachete educaționale către aproximativ 9500 de medici de familie din întreaga țară. Aceste pachete conțin materiale educaționale care vor contribui la creșterea gradului de conștientizare și educare a publicului cu privire la riscul și la importanța depistării timpurii al cancerului de prostată.

De asemenea, în cadrul campaniei, se va realiza mediatizarea largă a campaniei ”Ce faci azi?” prin toate canalele de informare (radio si TV), poate ajuta publicul larg să conștientizeze mai bine importanța diagnosticării precoce și importanța screening-ului pentru cancerul de prostată.

Pentru informații suplimentare despre campanie și resurse disponibile, vă invităm să contactați:

Societatea Națională de Medicina Familiei
Adresa: Str. Popa Nan nr. 65, parter, ap. 1, sector 2, București
E-mail: office@snmf.ro
Telefon: +(40) 21 315 4656

Societatea Națională De Oncologie Medicală din România
Adresa: România, București, sector 3, Str. Foisorului, nr.2A, bl. E, et. 3, ap. 3, camera 2
E-mail: contact@snomr.ro

S.C. Astellas Pharma S.R.L.

Informații suplimentare se pot obține la https://www.astellas.com și la S.C. Astellas Pharma S.R.L., One United Tower, Calea Floreasca, Nr. 165, Sector 1, București, tel: 0213610495/97/98 și fax: 0213610496

Societatea Națională de Medicina Familiei/Medicină Generală
Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) este organizația profesională națională a medicilor de familie din România. Obiectivul SNMF este de a contribui la asigurarea continuităţii şi coerenţei politicii de asistenţă medicală primară în România. Societatea Națională De Oncologie Medicală din România Societatea Națională de Oncologie Medicală din România (S.N.O.M.R.) este o organizație non- profit dedicată promovării excelenței în oncologie și susținerii profesioniștilor din domeniu pentru a oferi cea mai bună îngrijire pacienților cu afecțiuni oncologice.

Astellas
Astellas Pharma Inc. este o companie farmaceutică angajată în activități în peste 70 de țări din întreaga lume. Angajamentul nostru pentru a schimba ziua de mâine se reflectă nu numai în dezvoltarea de medicamente și tratamente noi, inovatoare și eficiente pentru pacienți și medici, ci și în importanța pe care o acordăm impactului nostru asupra comunităților în care operăm și locuim. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați site-ul nostru la https://www.astellas.com/ro.