Conferința Management Medical Modern – București

2012-10-26

comunicate

Pe 24 octombrie a avut loc la Bucuresti a XXI-a editie a Conferintei de Management Medical Modern, dedicata sectiunii Medicina de Familie. Evenimentul a avut ca tematica „Noile reglementări legislative în domeniul sanitar. Managementul Medical Modern între asistenţa primară şi asigurările de sănătate”. La intalnire au participat 140 persoane, medici de familie din Bucuresti si judetele limitrofe precum si reprezentanti ai asociatiilor profesionale.
Conferinta a fost deschisa de Dr. Rodica Tanasescu, Presedinte al Societatii Nationale de Medicina a Familie si a Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti-Ilfov. Alocutiunea domniei sale a fost focusata pe relatia dintre Medicina de familie si Asigurarile de Sanatate, subliniind faptul ca, in orice sistem de sanatate, Medicul de familie este prima si cea mai importanta resursa a sistemului de asigurari. Astfel, un sistem de sanatate care isi cunoaste interesele, va sustine o medicina de familie puternica si bine finantata.
In prezentarea sa, dr. Rodica Tanasescu a vorbit si despre implicarea Societatii Nationale de Medicina a Familie in elaborarea proiectului privind Legea Sanatatii. In intalnirile avute cu reprezentantii Ministerului Sanatatii, reprezentantii SNMF au adus deseori amendamente articolelor legii, avand ca scop facilitarea activitatii medicilor si tinand cont de interesele si drepturile pacientilor. Activitatea membrilor Societatii si solutiile propuse Ministerului se regasesc pe site-ul www.snmf.ro.
Evenimentul din 24 octombrie a fost organizat de Oameni si Companii si portalul Medicalmanager.ro, cu sprijinul Societatii Nationale de Medicina a Familie si al Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti-Ilfov. Partenerii evenimentului au fost: Colegiul Medicilor din Romania, Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor, Alianta pentru Sanatate, Janssen Pharmaceuticals Romania şi Antibiotice S.A..
Comunicatul de presa integral poate fi citit pe siteul medicalmanager.ro