Sesiunea Grupurilor de Lucru SNMF RespiRo / Ecografia MF

2024-06-17

stiri

Vă invităm să luați parte la o sesiune inedită de prezentări medicale, dedicată exclusiv sănătății respiratorii, un domeniu în continuă evoluție și inovație.

Având în vedere importanța esențială a sistemului respirator pentru bunăstarea pacienților noștri, acest eveniment își propune să aducă în prim-plan cele mai recente cercetări, tehnologii și strategii de diagnostic și tratament. Împreună vom explora modalități inovatoare de abordare a afecțiunilor respiratorii, de la prevenție și diagnostic precoce până la tratamente personalizate.

În cadrul sesiunii, vom pune accentul pe importanța prevenției în bolile respiratorii și pe rolul cheie pe care îl au medicii de familie în educarea pacienților, pentru promovarea unui stil de viață sănătos și prevenirea afecțiunilor respiratorii.

În cadrul sesiunii de ecografie vom pune accent pe PoC-U ce reprezintă o investigație ecografică complementară efectuată de clinician la domiciliul persoanei sau în cabinetul medicului de familie, oriunde se află situat pacientul, adresată pacienților simptomatici cu afecțiuni acute sau cronice, cu scop de diagnostic precoce sau/și de ghidare și management al tratamentului. PoC-US reprezintă practic o extindere a examenului clinic în practica medicului de familie și se bazează și se corelează direct cu localizarea simptomelor. Diagnosticul precoce și precis poate ajuta la salvarea multor pacienți, aflați în asistența medicală primară, pe baza noțiunilor de bună practică medicală (GCP) şi medicină bazată pe dovezi, însă suntem convinşi de necesitatea implicării noastre active la realizarea unor studii de cercetare aprofundate care să sprijine dezvoltarea medicinei primare şi upgradarea examenului clasic cu viitorul examen clinico – ecografic.

Informatii si inscrieri