Vizita Prof. Michael Kidd, președintele WONCA, la sediul SNMF

2015-08-01

comunicate

În ediția lunii august a newsletterului WONCA (Organizația Mondială a Medicilor de Familie) a fost publicat editorialul Prof. Michael Kidd despre vizita acestuia în România la sfârșitul lunii iunie. Președintele WONCA a fost invitat de WPA (Asociația Mondială de Psihiatrie) la București în calitate de lector în cadrul congresului WPA, organizat în parteneriat de WPA, Societatea Română de Psihiatrie, UMF Carol Davila, Universitatea Politehnica București, Societatea Națională de Medicina Familiei și Asociația Română de Sănătate Publică și Management Sanitar.

Marți, 23 iunie, Prof. Kidd a vizitat două cabinete de medicina familiei și sediul SNMF din București unde s-a întâlnit cu o parte din conducerea executivă a SNMF și cu membri ai Grupului Tinerilor Medici de Familie al SNMF. Imagini din cadrul întâlnirii sunt disponibile pe pagina Facebook a SNMF, aici.

Editorialul din newsletterul WONCA menționează vizita la cabinetul Dr. Sandra Alexiu, vicepreședinte SNMF, și cea la sediul SNMF și impresiile Prof. Kidd despre medicina de familie românească și activitatea SNMF. În continuare, președintele WONCA prezintă inițiativa dedicată asistenței medicale primare la nivel mondial, condusă de Banca Mondiala, Fundația Bill și Melinda Gates și Organizația Mondială a Sănătății.

Editorialul poate fi citit aici.

Întregul newsletter WONCA – ediția august 2015 – poate fi citit aici.

O legătură către newsletterul WONCA este inclusă în fiecare lună și în newsletterul SNMF – pentru abonare click aici.

Societatea Națională de Medicina Familiei este membru WONCA din anul 1994.