Rezidenti

Ai ales să devii medic de familie! Felicitări!
 
 
Bine ai venit pe pagina dedicată ție pe siteul Societății Naționale de Medicina Familiei. Vei găsi aici informații utile pentru primii pași de după concursul național de intrare în rezidențiat și repartiția pe specialități! Tot aici vei găsi colegi dornici să te ajute pe drumul tău din următorii patru ani ca rezident de medicină de familie.
 
 
După repartiția pe specialități și confirmarea ca medic rezident medicină de familie trebuie să închei contractul individual de muncă, despre care găsești detalii suplimentare pe www.rezidentiat.ms.ro și la Direcția de Sănătate Publică județeană.
 
 
Apoi trebuie să te adresezi coordonatorului de rezidențiat pentru medicina de familie din centrul universitar ales pentru a alege cabinetul și medicul de familie îndrumător cu care vei face primul stagiu de 6 luni de medicina familiei. Direcția de Sănătate Publică este instituția care îți va elibera adeverința necesară începerii stagiului, carnetul de rezident și caietul de monitorizare a pregătirii.
 
 
Fiind confirmat ca medic rezident medicină de familie poți fi de acum primit în asociația profesională a medicilor de familie din județul în care te pregătești!

N.B.! Asociația profesională a medicilor de familie este o organizație distinctă de Colegiul Medicilor, nu le confunda! În Colegiul Medicilor au obligația să se înscrie toți medicii, indiferent de specialitate, pentru a avea dreptul să profeseze în România. În asociația profesională județeană a medicilor de familie (denumită, în funcție de judet, Asociație sau Societate) se pot înscrie, dacă doresc, medicii de familie rezidenți, specialiști, primari, aflați sau nu în activitate, pentru a fi susținuți și pentru a susține medicina de familie.

La nivel național Societatea Națională de Medicina Familiei reprezintă medicii de familie. SNMF este formată din Asociațiile Medicilor de Familie județene. Medicii de familie pot fi membri doar ai Asociațiilor județene iar acestea, la rândul lor, sunt membre ale SNMF.

În cadrul SNMF există un loc dedicat pentru tine – Grupul Tinerilor Medici de Familie – www.snmf.ro/tineri 
În fiecare regiune încercăm să avem câte un tânăr medic de familie coordonator al Grupului pe care să îl poți contacta. Îi găsești pe actualii coordonatori pe pagina Grupului și la evenimentele Asociației din regiunea ta.
 

Pentru a afla detaliile despre înscriere și cum te poți implica în viața Asociației, dar și pentru a cere și primi ajutor în orice problemă întâmpini legată de primii pași și ulterior în pregătirea ta, contactează coordonatorul și Asociația Medicilor de Familie din județul tău. Găsești detaliile de contact pentru asociație apăsând aici. Medicii rezidenți beneficiază de reduceri considerabile la plata cotizației iar calitatea de membru asigură accesul gratuit sau cu taxă redusă la evenimentele organizate de Asociație.
 
 
După 1 ianuarie, în prima zi lucrătoare după Revelion, vei începe prima ta zi de muncă și de pregătire ca medic rezident medicină de familie! Succes! Te așteptăm lângă noi!
 
 
Avem și un cadou pentru tine. Agendei Medicului de Familie, un compediu extrem de util care reunește algoritmi, clasificări, sinteze pe teme specifice practicii din cabinet. Suntem siguri că îți va fi de folos. Pentru a o primi, adresează-te Asociației județene în care ești membru!
 
 

General Practice is the easiest job in the world to do badly and the most difficult job in the world to do well.

Medicina de familie este meseria cel mai ușor de făcut prost și cel mai dificil de făcut bine.

  
 

Colegii tăi din mai multe țări europene au spus tuturor de ce iubesc să fie medici de familie într-un film realizat în 2012 în timpul Preconferinței Tinerilor Medici de Familie, în Viena. 
 

 
 
   
Și pacienții ne-au spus cu ocazia Zilei Internaționale a Medicului de Familie (19 mai) de ce își iubesc medicul lor de familie! Citește mesajele lor apăsând aici.
 
 
 
Câteva resurse care sperăm să-ți fie de folos: 

Descarcă – Regulament rezidențiat

Descarcă – Curriculum de pregătire în rezidențiat pentru medicina de familie (versiunea pentru 3 ani)

Descarca – CURRICULUM DE PREGĂTIRE ÎN SPECIALITATEA MEDICINĂ DE FAMILIE – curriculum pentru 4 ani de pregătire